Другий сезон поспіль ячмінь залишається найдорожчою культурою серед основних зернових, і, як і раніше, ціна на нього перевершує вартість навіть високопротеїнової пшениці. Про це повідомила аналітик зернових ринків «УкрАгроКонсалт» Марина Сич.

— Ціни на ячмінь на експортному ринку максимальні майже за п’ять років, але чому виробники «не вірять» в цю культуру, адже навіть при такому рівні цін не нарощують посіви, — зазначає Марина Сич.


Зі слів аналітика, перешкодою цьому став не тільки погодний фактор. Так, дійсно минулого року українські агровиробники планували збільшення посівних площ під ячменем під урожай 2018 року, але погода внесла свої корективи, і замість очікуваного зростання  площі продовжили зменшуватись.

Попри привабливість цін на ячмінь, є низка стримувальних чинників для істотного розширення посівів.

— Безумовно, для трейдера ячмінь залишається привабливою культурою з таким рівнем світових цін, але не для фермера, який керується не тільки ціною, — зазначила Марина Сич.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram