Через збільшення поставок цибулі з Польщі та Нідерландів, українські виробники змушені знижувати ціну на свою продукцію. Про це повідомили експерти проєкту EastFruit.

Більшість операторів ринку зазначає, що майже 80% цибулі на нашому ринку імпортна. Така ситуація виникла через те, що основні запаси української цибулі зосереджені у південних областях, звідки немає змоги її відвантажувати через воєнні дії. Водночас виробники відзначають стрімке погіршення якості цибулі у сховищах. Це може призвести до подальшого зниження відпускних цін.

Cьогодні українські господарства продають цибулю в середньому на 14% дешевше, аніж наприкінці минулого робочого тижня. Ціна на місцеву продукцію коливається у межах 10-14 грн/кг ($0,34-0,48/кг).

Експерти зазначили, що попри здешевлення, цибуля в Україні все ще в середньому у 2,9 рази дорожча, ніж в аналогічний період минулого року. Це пояснюють розривом логістичних ланцюжків на більшій частині території країни.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram