Не нові плантації ягід, а продукти їх переробки – це та ніша, яка зараз в Україні найменш заповнена, і найбільш перспективна. Про це розповів заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН України Олександр Ярещенко, передає SEEDS.

Продукти переробки ягід – це та ніша, яка за раз в Україні реально не заповнена, і з моєї точки зору найбільш перспективна, якщо плануються проєкти по будь-яким з цих нішевих культур (жимолость, обліпиха, дикоросла журавлина, альпійська суниця, аґрус, ірга, і т.д.).



Найголовніше, що потрібно робити перед закладкою нових насаджень – це аналіз ринку, стверджує фахівець.

— Що посадити, щоб це було прибутково? Спочатку проаналізувати ринок і зрозуміти, що ви на ньому зможете продати і тільки після цього планувати свою роботу надалі, — додає Олександр Ярещенко.

Крім того, за словами експерта, кожен аналіз має містити обов’язкові технологічні моменти.

— Є нішеві культури, які до нас прийшли не так давно, де сорти створені в інших грунтово-кліматичних умовах, і чи буде успішним ваш проєкт у конкретних ваших умовах – це велике питання, — застерігає Олександр Ярещенко.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram