На сьогодні найбільш затребуваними серед експортерів є такі овочі, як горох (частка в експорті 48%), помідори свіжі або охолоджені (22,8%), огірки корнішони свіжі або охолоджені (7,2%), картопля (6,2 %), цибуля (5,3%).

Щоцікаво, впродовж року найкращу динаміку приросту показував саме горох, який ще рік тому Україна не постачала на зовнішні ринки. Вже цього року було експортовано на суму близько 20 млн дол. Також істотно зросли поставки картоплі — на 113% і огірків — на 53%.

Однією з перспективних нішевих культур для експорту є часник, обсяг поставок якого за кордон зріс у 2017 році на 48%.

Ключовими партнерами України з експорту овочів впродовж 9 місяців 2017 року стали Індія і Білорусь, на які припало 70% усього овочевого експорту, дещо менше експортували до Туреччини (12,3%) та Польщі (8,6%).

Серед конкретних позицій в основні країни експорту овочів найбільшу частку посідають: до Індії — горох (100%); до Білорусі — помідори (55%) і картопля (17%); до Туреччини — горох (100%); до Польщі — огірки (43%) і помідори (38%).