Внутрішній споживчий ринок органічних продуктів в Україні розширюється. За даними ГО “Органік Стандарт” в Україні налічується близько 473 підприємств зі статусом органічного виробництва і переробки. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Українські підприємства виробляють доволі широкий спектр органічної продукції: молоко та молочну продукцію, круп’яні і зернові вироби, борошно, пасти, насіння, овочі та фрукти, соки, напої, яйця, м’ясну продукцію, прянощі та спеції, цукор, олію, морозиво, хлібобулочні та макаронні вироби, мед, шоколад, чай, каву та іншу продукцію.

За словами директора департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігора Віштака, органічні підприємства мають велике значення у створенні робочих місць. Дуже часто вони є інноваціними конкурентоспроможними роботодавцями, які приваблюють місцеве населення, особливо молодь. До того ж, у сільскій місцевості часто відсутні альтернативні роботодавці.

Органічне виробництво є перспективним інструментом для стимулювання сталого економічного розвитку в країнах, що розвиваються, якою є Україна. В Україні змінюється культура споживання, і органічна продукція набуває попиту. Тому ми маємо розвивати цей напрям, зазначив Ігор Віштак

За його словами, цього року для виробників органічної продукції передбачена підтримка з Державного бюджету та з бюджетів місцевих рад. Також Мінагрополітики розробляє проєкт постанови КМУ “Про Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробників органічної сільськогосподарської продукції”.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram