Дослідники з університету Іллінойсу закликають висівати ґрунтопокривні культури після збору урожаю. За їхніми дослідженнями, на практиці це дозволить збільшити мікробіологічне різноманіття ґрунту на 27%.

NB: Висівання ґрунтопокривних культур після збору урожаю сприяє зменшенню втрат азоту, зменшенню бур’янів та ерозії.

Роль ґрунтових мікроорганізмів часто непомітна, але дуже важлива, особливо при оцінці стану ґрунту. Накіян Кім, докторант кафедри наук з рослинництва Університету Іллінойс та головний автор дослідження, підкреслює, як «багато органічних заходів, які вживаються для ґрунтового мікробіому, включає кругообіг поживних речовин. Це дійсно важливо зрозуміти, як це працює і як може створити сільське господарство. здоровий ґрунтовий мікробіом».

— Наш аналіз на основі 60 польових дослідів показує, що завдяки ґрунтопокривним культурам спостерігалося стійке зростання кількості мікроорганізмів у полях на 27% порівняно з полями без проміжних культур. Це стосується досліджень, проведених у всьому світі, — зазначила проф. Марія Вілламіль, співавтор дослідження.

Дослідження було опубліковане у 2020 році у рецензованому науковому журналі Soil Biology and Biochemistry, його авторами є Nakian Kim, Maria Zabaloy, Kaiyu Guan та Maria Maria Villamil з Університету Іллінойсу.

Дослідження показали, що використання ґрунтопокривних рослин сприяло збільшенню:
– мікробіологічного різноманіття ґрунту на 27%,
– мікробної активності також на 22%,
– видової різноманітності мікроорганізмів на 2,5%.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram