Французьким виробникам заборонили маркувати рослинну продукцію “м’ясними назвами”

У Франції заборонили маркувати рослинні білки «м’ясними назвами». Йдеться про альтернативні традиційному м’ясу продукти з рослинних інгредієнтів. Про це повідомила KIPDiP.

Відповідний закон набере чинності вже з жовтня цього року. Франція стала першою країною в ЄС, яка запровадила таку заборону. Зокрема, товари рослинного походження не можна буде називати «стейк», «ковбаса» чи «курка». Водночас слово «бургер» у маркуванні дозволене.

Поки це обмеження стосуватиметься лише французьких виробників і не поширюватиметься на імпортерів. Виробники рослинних альтернатив м’яса у Франції не задоволені таким рішенням уряду і вважають його дискримінаційним щодо національних виробників.

Не до кінця згодні з рішенням і предствники м’ясної промисловості — вони вважають, що обмеження слід розширити на європейському рівні. До слова, у 2020 році інституції ЄС не прийняли таку ініціативу.

Франція — не єдина країна у світі, яка застосовує обмеження на використання «м’ясного маркування». Незадовго до французького рішення їх впровадила Південно-Африканська Республіка. Остання також ввела обмеження на продаж товарів американського рослинного гіганта Just Egg — компанії, яка виробляє «веганські яйця».

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram