Падіння виробництва борошна в Україні пов’язують із технічною застарілістю борошномельних підприємств. Про це пише Pro-consulting.ua.




— Наявні в Україні борошномельні підприємства, в більшості своїй, вже технічно застаріли і не можуть випускати продукт, який повністю задовольняє міжнародні стандарти. Тому вони змушені працювати, в основному, на внутрішній ринок, який скорочується через зменшення чисельності населення. В результаті, ми спостерігаємо падіння виробництва борошна в Україні, — зазначають експерти.

 

Експерти пропонують виправити ситуацію шляхом створення борошномельних комбінатів, озброєних сучасними технологіями й обладнанням, які змогли б працювати як на внутрішній ринок, так і на експорт. Такі заводи будуть здатні переробляти до 150 тонн зерна на добу.

— Українські аграрії вже кілька років поспіль збирають рекордні врожаї зернових, більша частина яких відразу продається за кордон. Розвиток переробки зернових на території країни дозволило б залишати у себе більше доданої вартості, — йдеться в повідомленні.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram