Генетично модифікована кукурудза не лише не є шкідливою для здоров’я людей, а й може позитивно впливати на організм. Такого висновку дійшли італійські вчені, які за 21 рік провели понад 6000 тестів на так званий «метааналіз» ГМО-кукурудзи — сукупний аналіз різних чинників впливу.

NB: Як зазначає ScienceAlert, згідно з дослідженням ГМО-кукурудза має значно менше мікотоксинів, які містяться навіть в органічній кукурудзі, адже ГМО-рослини модифікуються, щоб бути більш захищеними від комах та вірусів.

У своєму дослідженні науковці зазначають, що можуть «робити однозначні висновки, допомагаючи підвищити довіру громадськості до їжі, виробленої з генетично модифікованими рослинами».

Мікотоксини, хімічні речовини, вироблені грибами, як токсичні, так і канцерогенні для людини та тварин. Значний відсоток не-ГМ та органічної кукурудзи містить невелику кількість мікотоксинів. Попри хімічну боротьбу з ними, ризик ураження все ще існує.

Зазначимо, що мікотоксини — вторинні метаболіти, що виробляються організмами царства гриби — можуть мати різний вплив на здоров’я тварин та людей — від відомих хвороб та пригнічення деяких функцій організму до смерті. Крім того, мікотоксини можуть виступати сильними подразниками та алергенами.