Безпека та якість мають бути основними у післявоєнному розвитоку виробництва продуктів харчування — експерт

Україні потрібна дієва цілісна система, яка сформує інфраструктуру безпечності та якості аграрної та харчової продукції. Про це зазначив голова Українського аграрної конфедерації Павло Коваль під час круглого столу на тему перспектив післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в Україні в контексті євроінтеграції.

Він зауважив, що у створенні цієї системи мають брати участь громадські організації, які представляють бізнес, спільно з державними органами. На його думку, ситуація, коли всі завдання скидають на виконання одній стороні є несприятливою для економічного розвитку країни.

— Основна і по суті єдина задача держави — сформувати нормативно-правове поле за участі громадських організацій, експертного середовища, науки та західноєвропейського прогресивного досвіду. Далі ж дуже важлива активна роль громадянського суспільства та профільних громадських організацій, — зазначив Павло Коваль, додавши, що при цьому мають застосовуватися найсучасніші методи та підходи, зокрема, діджиталізація, інформатизація, прозорість.

За його словами, торговельна аграрна та харчова стратегія неможлива без відповідності світовим практикам і світовому рівню безпечності та якості продукції. І хоча західні партнери сьогодні спростили певні процедури, безпечність і якість харчової продукції все ж є базовими.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram