В Італії місцева компанія Società agricola Alfa презентувала теплицю для вирощування аеропонних культур без використання пестицидів. Модель розроблена для вирощування тепличних овочів з дуже низьким впливом на навколишнє середовище.


NB: Площа теплиці з аерозольною культивацією становитиме 5000 квадратних метрів з критою оброблюваної площею 2500 метрів. За словами розробників, таке виробництво дасть врожайність в 10-20 разів вищу, ніж традиційне вирощування, а отримані продукти будуть повністю органічні, пише Freshplaza.

При вирощуванні аеропонних культур не потрібні фунгіциди або гербіциди, оскільки рослини не ростуть в ґрунті або воді, а перебувають в підвішеному стані в буквальному сенсі слова, з відкритими корінням в прямому контакті з повітрям.

Фото Freshplaza

Об’єкт контролюється за допомогою комп’ютеризованої системи, яка управляє всіма фазами культивації — від розпилення живильного розчину до регулювання рівнів температури, вологості, кислотності і лужності. Тут все перебуває під контролем, щоб гарантувати створення здорового природного середовища, де овочі надійно захищені від негоди, хвороб і шкідників.

Рослини періодично обприскують водою, збагаченою мінеральними поживними речовинами. Причому після використання розчин знову збирається і після фільтрування, стерилізації та аналізу і корекції складу застосовується повторно. Таким чином вода не витрачається даремно (економія до 90-95%), не потрібні добрива, а, завдяки замкнутому циклу, немає забруднення ґрунтових вод і навколишнього середовища.

 

Окрім високоінноваційної виробничої системи, аеропонне вирощування дає змогу використовувати непридатні або несприятливі для сільськогосподарського виробництва райони, займатися обробкою в районах, де складні кліматичні умови, і подолати проблему зменшення родючості ґрунтів. Аеропонне вирощування знижує потребу в пестицидах та обробці паразитів, захищає навколишнє середовище та виробляє ідеальні натуральні продукти.