У 2020 році за вологої прохолодної погоди в період дозрівання – збирання врожаю качани кукурудзи уражуватимуться бактеріозом, пліснявінням, сірою гниллю та іншими хворобами, спричиненими грибами та бактеріями. Про це AgroTimes повідомила спеціаліст із захисту рослин Ірина Мирна.




— Минулого року хвороби проявлялися в полі у кінці молочної або на початку воскової стиглості зернівок і розвивалися до збирання врожаю, а інколи та в період його зберігання за підвищеної температури та вологості. Спочатку хвороби виявляли в центральних, західних подекуди південних областях на 1-6% качанів, а у вересні у Вінницькій, Київській, Тернопільській областях прояв фузаріозу був на 1-5%, у вогнищах – до 10% рослин. В осередках Закарпатської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопільської та інших областей було виявлено бактеріоз на 1-4%, максимум на 12% качанів на зрошувальних полях, — зазначила спеціаліст.

Обмежуватимуть розвиток хвороб качанів дотримування зональних технологій вирощування кукурудзи, захист посівів від стеблового метелика, бавовникової совки, хлібного клопика та інших шкідників, що є переносниками збудників хвороб, вчасне збирання і доопрацювання врожаю.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram