У цьому переконаний Сергій Самоненко, директор компанії «Вимал», що спеціалізується на переробленні картоплі. Про це пише AgroTimes.

Якщо ще десять років тому переробка картоплі розглядалась тільки як можливість утилізації некондиційного продукту, що залишився після сортування картоплі, — на продовольчу, насіннєву та кормову, то тепер ситуація інша.

— Світовий ринок потребує якісної продукції, яку можна виготовити тільки з кондиційної сировини. Треба виробляти готовий продукт, генерувати додану вартість. Україна сьогодні має унікальні умови: право на безмитний експорт до Євросоюзу 10 тис. т крохмалю. Європейці за постачання в Україну свого крохмалю платять мито 14%, — зауважив Сергій Самоненко.

Таким чином, на думку експерта, разом із ціною крохмалю зростатимуть і закупівельні ціни на висококрохмальну картоплю.