За рішенням Генеральної Асамблеї ООН, 7 червня оголошено Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів. Як зазначають у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (FAO), день встановлено з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також до якості вироблених харчових продуктів.

Цьогоріч Всесвітній день безпеки харчових продуктів відзначається вже втретє. У FAO кажуть, що сьогодні людство має чимало викликів та проблем у сфері безпеки продовольства, а цей день є гарною нагодою, аби розповісти про них, а також продемонструвати, як дотримання правил безпеки харчових продуктів допомагає запобігти поширенню захворювань, обговорити спільні підходи до підвищення безпеки харчових продуктів у всіх секторах, запропонувати способи і конкретні рішення підвищення безпеки харчових продуктів.

NB: Щорічно у світі реєструють 600 мільйонів людей із захворюваннями, спричиненими проблемами з харчуванням. Йдеться про близько 200 різних хвороб. Найбільше від них потерпають діти, а також люди з низьким рівнем доходу. Щороку захворювання харчового походження забирають 420 000 життів по всьому світу.

У FAO сьогодні особливо наголошують на важливості дотримання правил безпеки харчових продуктів усіма учасниками ланцюга постачання, адже якісний і відповідальний підхід до виробництва рятує життя.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram