За 2019 рік в Україні переробили на виноматеріали 124,2 тис. тонн винограду, це вдвічі менше, ніж за 2018 рік. Про це повідомляє Державна служба статистики, пише Укрінформ.




У минулому році в Україні переробили 124,2 тис. тонн винограду (на 54,7% менше, ніж у 2018 році), з яких було вироблено близько 9,9 млн декалітрів виноматеріалів (на 50,0% або вдвічі менше). Зокрема, для виготовлення шампанських та ігристих вин було вироблено 1,9 млн декалітрів виноматеріалів (у 2,7 раза менше), для виготовлення коньяку — 2,4 млн декалітрів (на 51% менше), для виготовлення столових вин — 5,1 млн декалітрів (на 45,2% менше), для виготовлення кріплених вин — 311,7 тис. декалітрів (на 11,4% більше).

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram