Мікрогрін віднедавна став трендом здорового харчування в Україні. З кожним днем різновидів мікро-зелені стає дедалі більше.

Нещодавно в одеському тепличному господарстві «Порція Здоров’я» почали вирощувати бейбі-базилік. Про це на сторінці у Facebook повідомляє «Український проєкт бізнес-розвитку плодоовочівництва».



— Основні ринки збуту господарства — торгові мережі Одеси та HoReCa. На етапі збуту продукції «Порція Здоров’я» кооперується з приватним тепличним господарством із села Усатове (Біляївський район), що спеціалізується на вирощуванні їстівних квітів, таких як шафран, — йдеться у повідомленні.

Наразі одеські тепличники розглядають можливість співпраці з мережею ресторанів у Києві. І це далеко не останнє новаторство фермерів.

— Зараз у господарстві організовують експериментальну ділянку для гідропоніки (без ґрунту, тобто на воді, що здобрена мікро- та мікроелементами), нарощують посівні площі, збільшуючи поверховість наявних стелажів, та готуються до сертифікації за системою «Органік Стандарт, — зазначають в господарстві.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram