Фермер з Кіровоградщини вирощує волоські горіхи з червоним ядром. Олександр — один із небагатьох, хто займається вирощуванням унікального горіха червоного сорту. За словами садівника, на сьогодні, у справі червоного горіха потрібна перемога смакових характеристик над стандартами ЄС. Про це повідомляє agri-gator.com.ua.



На сьогодні, ціна на горіхи цього сорту значно вища, аніж у традиційних білих. Найчастіше їх замовляють ресторани.

— Можна довго розповідати про його яскравий гармонійний солодкуватий смак, про регулярну врожайність (6,88 т/га). Але більшість людей все одно звикли до білого горіха. Якщо говорити про експорт — з однієї сторони ринок потребує білого горіха, а з іншої сторони — я вірю, що горіх незвичного кольору і високих смакових характеристик може зайняти гідне місце на світовому ринку, — розповідає фермер.

Зазначимо, одними із перших подібний сорт вивели українські вчені з Нікітського ботанічного саду, та дали йому красномовну назву Пурпуровий. Донедавна у всьому світі, горіхи які мають червоне ядро помилково вважалися дефектними. Одними із перших подібний сорт вивели українські вчені з Нікітського ботанічного саду, та дали йому красномовну назву Пурпуровий.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram