Ринок сушених овочів в Україні залежить від імпорту. Про це повідомили у компанії Pro-Consulting, опираючить на власні результати дослідження ринку сушених овочів в Україні.

У компанії зазначили, що власним виробництвом такої продукції займаються в основному підпрємства, які виготовляють набори спецій та приправ для страв. Станом на вересень 2021 р. в Україні зареєстровано 457 компаній, які постачають продукцію на ринок сушених овочів в Україні. З них 17 виробляють сушені цибулю та моркву. Найбільше українських виробників зафіксували у сегменті сушеного гороху, на другому місці — сушені гриби.

NB: Частка імпортної продукції в обсязі ринку сушених овочів в Україні становить 58,3%, у сегменті сушеної цибулі її розмір значно більший — 86,4%.

В основному сушені овочі Україна імпортує з Китаю, Індії, Ірану, Туреччини, Узбекистану. У компанії зазначили, що сприятливі кліматичні умови та використання інтенсивних технологій вирощування дають змогу цим країнам постачати на світовий ринок сушені овочі за низькими цінами. Українським виробникам з ними складно конкурувати.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram