Кожного року в Україні дедалі більше виробників звертають увагу гарбузи. Тільки в минулому, 2019 році, посівні площі під цією культурою збільшилися на 5% і склали 30,8 тис. га. Про це розповів виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко, пише SEEDS.




За його словами, тільки у 2018-му, виробництво столового гарбуза склало 693 тис. тонн. Крім того експерти УПОА зазначають, що гарбуз має непогані перспективи для експорту, завдяки своїм корисним якостям. А останнім часом тенденція здорового харчування набирає дедалі більше популярності. Однак для експорту підійдуть далеко не всі сорти.

— Можливо в Україні цей тренд не так сильно простежується, як в ЄС, однак, з кожним роком шанувальників здорового способу життя додається. В першу чергу, якщо говорити про експорт гарбуза – це Євросоюз, в країнах Близького Сходу або Азії немає такої масової культури споживання цієї продукції.

Але варто розуміти, що в ЄС попитом користуються не ті гарбузи, які відповідають принципу “чим більший, тим кращий”, а на столові (порційні) сорти – вага яких не перевищує 1 кг, як скажімо Butternut squash, Acorn Squash або Sugar Pie Pumpkin, — зазначив виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram