Україна виробляє майже 70-80 тис. тонн меду на рік, що перевищує обсяги експорту та споживання цієї продукції на внутрішньому ринку та призводить до накопичення запасів, повідомив директор з розвитку “Асканія-Пак” Віктор Іванченко.




 Оцінювальний обсяг виробництва меду в Україні становить 70-80 тис. тонн на рік. Україна виробляє меду більше, ніж може продати на експорт і вжити на внутрішньому ринку, і ці залишки переходять із року в рік. Сьогодні це великий надлишок, який тисне на ринок. За нашими оцінками, на руках у пасічників від 35 до 40 тис. тонн,  — сказав він у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

 

За словами Іванченка, прогнозовано Україна відправить на експорт у першому півріччі 2020 року приблизно 20-25 тис. тонн, а 15 тис. тонн перейдуть залишками на наступний рік.

На зовнішньому ринку попит на український мед сформувався. Два найбільших покупців українського меду це Європа, вона закуповує приблизно 40-45 тис. тонн на рік, і США – від 5 до 10 тис. тонн.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram