Стандарт ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови» розширює методики визначення пшениці на наявність спор сажки. Про це пише Elevatorist.com.

— У минулому сезоні вологе літо призвело до масового зараження пшениці спорами головешки. Візуально дуже складно відрізнити суперечки головешки від спор інших грибкових захворювань, тому нашим комітетом було прийнято рішення розширити методики визначення. Поряд з візуальним визначенням сажкових зерен, в новому стандарті введено метод мікроскопії, який дозволить більш точно виявляти наявність спор, — повідомила Надія Бачал, член технічного державного комітету по розробці нового стандарту.

За її словами, також в новому стандарті скорочено кількість класів пшениці це спрощує умови заготовки, розміщення, зберігання і реалізації. Підвищено вимоги до показників якості (натури, числа падіння, змісту шкідливої ​​домішки і д. Р.). Представники хлібопекарської промисловості вносили пропозиції: підвищити нижню межу в 3-му і в 2-му класах за кількістю клейковини з 18% до 20%; і відповідно з 23% до 24%, але думки розійшлися і залишили на колишньому рівні.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram