Підвищення ціни на цукор на внутрішньому ринку України ймовірно у 2020 році.

Такими очікуваннями c AgroPortal.ua поділилася генеральний директор «Західної цукрової групи» (офіційний представник «Гнідавського цукрового заводу») Інна Власюк.



За її словами, для цього є відповідні підстави. Зокрема, площі під цукровим буряком в цьому році скоротилися на 30%, тому сировини для перероблювання буде менше.

— Скорочення роботи за кількістю днів проглядається практично з усіх заводах, в тому числі та нашого. Відповідно, обсяг виготовленого цукру знизиться в порівнянні з минулим роком, — каже фахівець.

Власюк додає, що про дефіцит цукру поки мова не йде. Загалом очікуваний обсяг виробництва з урахуванням перехідних залишків дозволить перекрити внутрішню потребу.

Звичайно, на наступний рік перехідні запаси будуть мінімальними. Однак вони обов’язково сформуються. На це впливають не стільки економічні чинники, як політика компанії. Якщо заводи не мають можливості зберігати цукор до наступного року, тобто аграрії — виробники цукру, які можуть собі це дозволити.

— Зараз сезон цукроваріння перетнув екватор. Зараз є падіння внутрішньої ціни цукру, проте ця тенденція ситуативна, — говорить генеральний директор «Західної цукрової групи».

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram