Вирощування сорго в Україні через п’ять років може замінити кукурудзу і, навіть цукровий буряк. Таке припущення зробив директор НВТ «Укрсорго» Ярослав Бардин під час конференції «Нішеві культури. Проблеми і перспективи». За його словами, якщо зараз площі під сорго в Україні займають всього 40 тис. га, то через декілька років ця культура займатиме 1-1,3 млн га. Про це повідомив AgroPortal.ua.


— Сьогодні культура не надто поширена в Україні, хоча сорго — це прекрасна альтернатива багатьом традиційним культурам. За енергетичною цінністю зерно і зелена маса сорго нічим не поступаються кукурудзі, а за кількістю протеїну навіть перевершують її, — зазначає Ярослав Бардин.

Він також зауважив, що культура більш посухостійка і потребує вдвічі менше вологи, ніж кукурудза, тож може рости в степовій і лісостеповій зонах, даючи високі врожаї

Також із зернового сорго значно більший вихід крохмалю, ніж з кукурудзи, а цукровий сорго за якістю продукту переважає цукровий буряк.