Ситуація з поширенням COVID-19 в Україні загострюється. Вчора, 18 жовтня, зафіксовано 15 579 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. За минулий тиждень захворіло 105 тисяч людей, що на 11% більше, ніж тижнем раніше.

Ми вирішили нагадати основні правила роботи сільскогосподарських підприємств в умовах епідемії від Всеукраїнської аграрної ради та проєкту USAID “Агросільрозвиток”.

Перш за все треба провести операційний аналіз своєї діяльності та визначити критично важливі, важливі та другорядні процеси. Далі рекомендують створити “оперативний штаб”. Це група людей, які відповідальні за низку процесів:

  • реагування на можливі надзвичайні ситуації;
  • забезпечення засобами захисту, антисептиками;
  • комунікація з працівниками та медичною службою;
  • аналіз поточної ситуації та інформаційне забезпечення;
  • роз’яснювальна робота.

Такий “штаб” не мусить працювати безпосереньо на місці. Якщо є така змога, то його роботу можна організувати у дистанційному режимі.

Для ефективної організації роботи, підприємцям рекомендують налагодити систему комунікації та інформування персоналу щодо режиму роботи та запланованих заходів.

Основні правила роботи в умовах COVID-19

  1. Проінформуйте працівників, підрядників і клієнтів про те, що у разі підозри на захворювання COVID-19, вони повинні залишатися вдома. Також залишатися вдома або працювати з дому слід у разі прийому звичайних лікарських препаратів, які можуть згладжувати симптоми інфекції. До прикладу, парацетамолу, ацетамінофену, ібупрофену або аспірину.
  2. Кожен працівник повинен розуміти особисту відповідальність, і при появі перших симптомів ГРЗ або підвищенні температури тіла, одразу повідомити відповідальну особу з “оперативного штабу” та не виходити на роботу. Відповідальна особа “штабу” одразу повинна повідомити прямого керівника, директора підприємства та визначену медичну установу.
  3. Скоротіть кількість персоналу задіяного у виробничих процесах до мінімально необхідного. Де це можливо, переведіть працівників на дистанційну роботу та переформатуйте робочий графік на вахтовий метод.
  4. Складіть перелік критично важливих працівників і сформуйте резерв персоналу на випадок хвороби у будь-кого із них.
  5. Наскільки це можливо, забезпечте мінімальний контакт працівників зі сторонніми особами, наприклад, торговими агентами, консультантами, ремонтними та технічними бригадами.
  6. Поінформуйте усіх без виключення працівників про здійснення контролю за дотриманням вжитих заходів, про особисту адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення протиепідемічних заходів та вимог санітарного законодавства.
  7. Якщо виробничий процес передбачає перебування стороннього персоналу на потужностях, до нього також мають бути застосовані аналогічні заходи безпеки. Цих людей також потрібно забезпечити засобами індивідуального захисту.

Організаційні моменти в роботі

При організованому доїзді працівників на роботу, місця збору краще організувати у віддаленому від зупинок громадського транспорту місці. Таким чином вдасться уникнути перебування персоналу у скупченні людей, які не працюють на підприємстві.

Не варто забувати про дотримання дистанції між працівниками, в тому числі у місцях збору та у транспортному засобі. Рекомендовано також за можливістю забезпечити перевезення людей до роботи функціональними групами. Наприклад, механізатори одного підрозділу, оператори машинного доїння, слюсарі, водії тощо.

Рекомендують також вимірювати температру працівникам перед посадкою у транспортний засіб і перед початком роботи. Після перевезення кожної зміни, транспортний засіб необхідно обов’язково дезінфікувати та провітрювати. Це ж варто робити і з виробничими приміщеннями та усіма поверхнями, з якими контактує персонал.

Слід забепечити можливість обробки рук антисептиком у транспорті та на виробничих потужностях і слідкувати за носінням масок. Має бути контроль і за дотриманням загальнообов’язкових правил. Зокрема, щодо спецодягу, контанту з тваринами, вживання їжі у спеціально відведених місцях тощо. Додатково варто встановити контейнери з кришками для збору використаних масок та рукавичок.

Консультанти наголошують, що аграрному підприємству важливо мати план дій у надзвичайних ситуаціях, пов’язаних з громадським здоров’ям. Керівник чи відповідальна особа повинні вчасно повідомляти заклади охорони здоров’я про виявлення підозри або підтвердження захворювання у персоналу. Підприємцям варто сприяти у проведенні епідеміологічного розслідування, зокрема, встановлення контактів хворого та заходів з ліквідації захворювання.