За тиждень капуста високої якості на українському ринку стала дорожче в середньому на 20%. Однак українські фермери не поспішають збувати білокачанну високої якості і вважають за краще утримуватися від активної реалізації в очікуванні більшого зростання цін. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

За інформацією галузевих експертів, багато великих господарств продовжують відмовлятися від активної реалізації якісної капусти в надії продати продукцію на більш вигідних умовах. При цьому, попит в цьому сегменті поступово зростає. Це дає можливість іншим виробникам підвищувати відпускні ціни. Уже сьогодні в більшості регіонів України угоди укладаються по 7-8 грн/кг ($ 0,25-0,29 за кг), у західних областях ціни часто наближаються до 10 грн/кг ($ 0,36 за кг). Таким чином, за тиждень капуста високої якості на українському ринку стала дорожчою в середньому на 20%.

Активне зростання цін на ринку капусти виробники пояснюють підвищенням попиту. Більш того, через негоду відвантаження у багатьох регіонах країни ускладнені, що надає додаткову підтримку цінового зростання.

В результаті такого подорожчання ціни на зазначену продукцію в Україні вже в 3,5 рази перевищують торішні на аналогічний період. Більш того, гравці ринку очікують нового стрибка цін вже на наступному тижні. Свою думку вони пояснюють досить активним попитом на капусту. Проте, власники продукції високої якості не мають наміру поки розпродавати капусту зі сховищ.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram