Загальний обсяг зібраних зернових в Україні становить 62,3 млн т, повідомляють аналітики ФАО. Цей показник виробництва перевищує середнє значення за останній п’ять років.

У розрізі культур статистика така:

  • 26,6 млн т становить виробництво пшениці, що наближується до рекордного показника 2015 року, хоча частка борошномельної пшениці оцінюється нижче попереднього року;
  • 8,4 млн т було вироблено ячменю, що становить 11% скорочення виробництва. Такий спад характеризується зменшенням площ під ячмінь на 13% за рахунок менш конкурентних цін, що спонукало фермерів до вибору інших культур;
  • 25,5 млн т українські агровиробники зібрали кукурудзи, що на 9% нижче за рекорд 2016 року.

NB: На врожай кукурудзи у цьому сезоні суттєво вплинули опади: спочатку їхня відсутність під час вегетаційного періоду, а далі – надмірність у період збирання.