Американська компанія зі штату Кентуккі розробила формулу альтернативного м’яса на основі конопляного протеїну.

Victory Hemp або “Перемога коноплі” позиціонує себе як розробника високофункціональних інгредієнтів із коноплі. Нещодавно компанії вдалося отримати протеїн із серцевинок конопляного насіння, який суттєво відрізняється від аналогів на ринку. Про це повідомив NewfoodMagazine.

Цей протеїн має білий колір та нейтральний смак. Тоді як традиційні білкові порошки з конопель зелені і мають трав’яний аромат, що обмежує можливості використання конопляного протеїну. У Victory Hemp кажуть, що їхній протеїн бездоганно вбудовується у харчові продукти та не потребує маскування.

На ринку рослинних альтернатив беззаперечним лідером є соя, також з’являються нові продукти з гороху. Проте я вірю, що в майбутньому ми побачимо більшу диверсифікацію, сказав директор з досліджень та розробок Victory Hemp Бен Реймонд.

У компанії зазначають, що на основі нового протеїну, окрім аналогів м’яса, можна створювати також молоко та спортивні напої.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram