На фоні збільшення споживчого попиту на рослинні замінники м’яса, ціни на гороховий протеїн за рік зросли на 120%. Про це повідомив портал newfood.

Перш за все йдеться про подорожчання у США. Для порівняння, там традиційне м’ясо свиней та ВРХ за рік додало в ціні 10%, курятина 6%. Учасники ринку стрибок цін на гороховий протеїн більш як удвічі називають безпрецедентним, а виробники намагаються встигнути за зростанням попиту.

NB: Популярність рослинних продуктів стрімко зростає. До прикладу, вже близько 42% людей у світі перейшли на флексітаризм. Ця система харчування передбачає мінімізацію споживання м’яса. Її апологети, зокрема, практикують повінстю вегетаріанські дні або вживання виключно рослинної їжі певну частину дня.

В таких умовах для аграріїв відкривається перспективний ринок. До того ж, компанії вже активно працюють над розробкою сортів “протеїнового” гороху, які можуть витримати нестабльні кліматичні умови.

Зазначимо, що на сьогодні найбільшим світовим виробником горохового протеїну є Канада. Цьогоріч країна скоротила його виробництво на 45%, оскільки втратила частину урожаю через посуху.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram